Zdravá buchta ze špaldové celozrnné mouky a červené řepy. Jednoduchá na přípravu, jen potřebujete předem uvařenou řepu. Je na vás, jestli si koupíte předvařenou a nebo si ji uvaříte sami.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Předvařenou řepu si nastrouháme na hrubém struhadlo a vložíme do mísy.
Přidáme vejce, olej, rum, vanilkový extrakt a promícháme.
Přisypeme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a dobře promícháme.
Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vylijeme.
Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů, pečeme odhadem 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 214.53 kcal |
Protein: 2.59 g |
Sacharidy: 26.24 g |
z toho cukr: 17.26 g |
Tuk: 10.01 g |
z toho nas. MK: 1.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3237-buchta-z-cervene-repy