Buchta z červené řepy

Zdravá buchta ze špaldové celozrnné mouky a červené řepy. Jednoduchá na přípravu, jen potřebujete předem uvařenou řepu. Je na vás, jestli si koupíte předvařenou a nebo si ji uvaříte sami.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Předvařenou řepu si nastrouháme na hrubém struhadlo a vložíme do mísy.
  2. Přidáme vejce, olej, rum, vanilkový extrakt a promícháme.
  3. Přisypeme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a dobře promícháme.
  4. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vylijeme.
  5. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů, pečeme odhadem 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 214.53 kcal | Protein: 2.59 g | Sacharidy: 26.24 g | z toho cukr: 17.26 g | Tuk: 10.01 g | z toho nas. MK: 1.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3237-buchta-z-cervene-repy