Skotská vejce jsou ohromná lahůdka, a pokud je správně uděláte, ohromíte i takto obyčejným jídlem své trávníky. Pro skvělý výsledek je zásadní, vejce nepřevařit, ale dosáhnout úplně tekutého žloutku.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Nejdříve uvařte vejce. Vařte je 3 minuty, pokud je máte studené z lednice, vařte 4 minuty. Mezitím si smíchejte mleté maso s muškátovým oříškem, opepřete a osolte.
Nyní vejce oloupejte. Buďte trpěliví a loupejte opatrně, vejce jsou velmi měkká a snadno by mohla prasknout.
Maso rozdělte na 5 koulí. Každou kouli v ruce rozválejte na placku a opatrně do ní zabalte vejce.
Smažte ve vyšší vrstvě oleje do zlatova. Podávejte s vařenými bramborami. Na dochucení se hodí i brusinková zavařenina.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 412.32 kcal |
Protein: 20.03 g |
Sacharidy: 0.32 g |
z toho cukr: 0.16 g |
Tuk: 36.60 g |
z toho nas. MK: 9.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3235-skotska-vejce