Skotská vejce

Skotská vejce jsou ohromná lahůdka, a pokud je správně uděláte, ohromíte i takto obyčejným jídlem své trávníky. Pro skvělý výsledek je zásadní, vejce nepřevařit, ale dosáhnout úplně tekutého žloutku.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejdříve uvařte vejce. Vařte je 3 minuty, pokud je máte studené z lednice, vařte 4 minuty. Mezitím si smíchejte mleté maso s muškátovým oříškem, opepřete a osolte.
  2. Nyní vejce oloupejte. Buďte trpěliví a loupejte opatrně, vejce jsou velmi měkká a snadno by mohla prasknout.
  3. Maso rozdělte na 5 koulí. Každou kouli v ruce rozválejte na placku a opatrně do ní zabalte vejce.
  4. Smažte ve vyšší vrstvě oleje do zlatova. Podávejte s vařenými bramborami. Na dochucení se hodí i brusinková zavařenina.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 412.32 kcal | Protein: 20.03 g | Sacharidy: 0.32 g | z toho cukr: 0.16 g | Tuk: 36.60 g | z toho nas. MK: 9.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3235-skotska-vejce