Buchta ze špagetové dýně

Sezónu dýní máme v plném proudu a jelikož je úspěšná, tak se můžeme pustit do pečení dýňových buchet.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Špagetovou dýni si uvaříme vcelku i se slupkou. Vaříme zhruba 15-20 minut podle velikosti dýně.
  2. Po uvaření rozkrojíme, necháme vychladnout. Potom vybereme semínka a vidličkou vyškrábeme dužinu.
  3. V misce si smícháme mouku, mléko, olej, vejce, cukr, dužinu z dýně, vanilkový cukr, kakao, kypřící prášek a vytvoříme hladké těsto.
  4. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů 30-40 minut.
  5. Upečenou buchtu necháme vychladnout a potřeme rybízovým džemem. Můžeme pocukrovat a podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 273.95 kcal | Protein: 4.36 g | Sacharidy: 44.34 g | z toho cukr: 29.34 g | Tuk: 8.60 g | z toho nas. MK: 1.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3231-buchta-ze-spagetove-dyne