Květáková polévka s brambory

Květáková polévka se zeleninou a brambory zahuštěná celozrnnou špaldovou moukou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme na kostky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, necháme orestovat a poté zaprášíme moukou.
  3. Zalijeme vodou, vložíme na růžičky nakrájený květák. Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a vložíme do hrnce. Vložíme bujón.
  4. Vaříme do změknutí. Dochutíme solí, pepřem.
  5. Po uvaření můžeme zjemnit smetanou a podáváme s nasekaným čerstvým libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 669.43 kcal | Protein: 7.98 g | Sacharidy: 42.23 g | z toho cukr: 6.12 g | Tuk: 51.36 g | z toho nas. MK: 32.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3228-kvetakova-polevka-s-brambory