Pikantní smažený květák obalovaný v kukuřičné strouhance
Máte rádi smažený květák? Vyzkoušejte ho tentokrát jinak. Chutná výborně.
Ingredience (4 x porce)
Těstíčko na obalování
Postup přípravy
Květák si opláchneme a vložíme do vařící vody. Vaříme zhruba 10 minut, tak aby nám zůstal křupavý. Necháme vychladnout a rozebereme na růžičky.
V misce si smícháme všechny ingredience na těstíčko.
Vychladlý květák obalujeme v těstíčku a potom vložíme do kukuřičné strouhanky, obalíme ze všech stran.
Vkládáme do horkého oleje a smažíme z obou stran do zlatova. Můžeme podávat s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 425.81 kcal |
Protein: 14.26 g |
Sacharidy: 73.10 g |
z toho cukr: 6.70 g |
Tuk: 7.13 g |
z toho nas. MK: 1.72 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3226-pikantni-smazeny-kvetak-obalovany-v-kukuricne-strouhance