Pikantní smažený květák obalovaný v kukuřičné strouhance

Máte rádi smažený květák? Vyzkoušejte ho tentokrát jinak. Chutná výborně.

Ingredience (4 x porce)

Těstíčko na obalování

Postup přípravy

  1. Květák si opláchneme a vložíme do vařící vody. Vaříme zhruba 10 minut, tak aby nám zůstal křupavý. Necháme vychladnout a rozebereme na růžičky.
  2. V misce si smícháme všechny ingredience na těstíčko.
  3. Vychladlý květák obalujeme v těstíčku a potom vložíme do kukuřičné strouhanky, obalíme ze všech stran.
  4. Vkládáme do horkého oleje a smažíme z obou stran do zlatova. Můžeme podávat s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 425.81 kcal | Protein: 14.26 g | Sacharidy: 73.10 g | z toho cukr: 6.70 g | Tuk: 7.13 g | z toho nas. MK: 1.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3226-pikantni-smazeny-kvetak-obalovany-v-kukuricne-strouhance