Špaldová hrníčková buchta s jablky

Rychlá, snadná buchta. Povede se zaručeně každé hospodyňce. Při podávání můžeme doplnit kysanou smetanou.

Ingredience (12 x porce)

Těsto

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na těsto si smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto.
  2. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto vylijeme na plech.
  3. Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubo.
  4. Strouhaná jablka smícháme s vanilkový cukrem, promícháme a poklademe na těsto. Posypeme perníkovým kořením a vložíme do vyhřáté trouby.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů 30-35 minut. Po vychladnutí můžeme podávat třeba s kysanou smetanou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 309.42 kcal | Protein: 4.81 g | Sacharidy: 46.23 g | z toho cukr: 31.24 g | Tuk: 10.55 g | z toho nas. MK: 1.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3223-spaldova-hrnickova-buchta-s-jablky