Mleté maso s těstovinami a pórkem

Rychlý oběd nebo večeře, která má skvělou chuť po mletém mase, pórku a jemné smetanové omáčce.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Očistíme si mrkev a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Těstoviny vložíme do vařící osolené vody a uvaříme podle návodu. Před koncem vaření vhodíme k těstovinám nastrouhanou mrkev a společně dovaříme. Poté scedíme a propláchneme.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, opékáme dokud není maso hotové.
  5. Očištěný pórek nakrájíme na půl kolečka, vložíme k masu, chvíli restujeme a zalijeme smetanou. Necháme provařit. Přidáme tymián a česnek.
  6. Uvařené těstoviny vmícháme do omáčky, podle chuti můžeme přidat koření. Promícháme a můžeme podávat. Při podávání zdobíme nasekaným pórkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 731.43 kcal | Protein: 21.65 g | Sacharidy: 68.96 g | z toho cukr: 7.66 g | Tuk: 39.17 g | z toho nas. MK: 14.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3221-mlete-maso-s-testovinami-a-porkem