Noky s celerovou natí a osmaženou cibulkou

Bramborové noky se dají koupit v obchodě hotové, ale vyzkoušejte si je připravit doma a budete překvapeni jaký je v tom rozdíl. Jediné na co je potřeba myslet, aby jste si brambory uvařili den dopředu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvařené brambory ve slupce, nejlépe den předem si oloupeme.
  2. Na jemném struhadle je nastrouháme, přidáme sůl, vejce, mouku a promícháme.
  3. Celerovou nať si dobře opláchneme, nakrájíme na jemné kousky a vmícháme do těsta.
  4. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu.
  5. Těsto si rozdělíme na dvě části a na pomoučeném válu si vytvarujeme válečky, které krájíme na menší kousky a rukama z nich vytvarujeme noky.
  6. Vložíme do vařící vody, necháme až nám vyplavou, poté chvíli, zhruba 2 minuty povaříme. Scedíme a přidáme kousek másla na promaštění.
  7. V pánvi si na oleji opečeme cibulku nakrájenou na kolečka. Opečeme do křupava a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 398.59 kcal | Protein: 12.99 g | Sacharidy: 70.34 g | z toho cukr: 4.41 g | Tuk: 5.07 g | z toho nas. MK: 2.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3214-noky-s-celerovou-nati-a-osmazenou-cibulkou