Bramborové noky se dají koupit v obchodě hotové, ale vyzkoušejte si je připravit doma a budete překvapeni jaký je v tom rozdíl. Jediné na co je potřeba myslet, aby jste si brambory uvařili den dopředu.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Uvařené brambory ve slupce, nejlépe den předem si oloupeme.
Na jemném struhadle je nastrouháme, přidáme sůl, vejce, mouku a promícháme.
Celerovou nať si dobře opláchneme, nakrájíme na jemné kousky a vmícháme do těsta.
V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu.
Těsto si rozdělíme na dvě části a na pomoučeném válu si vytvarujeme válečky, které krájíme na menší kousky a rukama z nich vytvarujeme noky.
Vložíme do vařící vody, necháme až nám vyplavou, poté chvíli, zhruba 2 minuty povaříme. Scedíme a přidáme kousek másla na promaštění.
V pánvi si na oleji opečeme cibulku nakrájenou na kolečka. Opečeme do křupava a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 398.59 kcal |
Protein: 12.99 g |
Sacharidy: 70.34 g |
z toho cukr: 4.41 g |
Tuk: 5.07 g |
z toho nas. MK: 2.14 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3214-noky-s-celerovou-nati-a-osmazenou-cibulkou