Cuketový tatarák

Tento recept je vhodný pro vegetariány. Neobsahuje maso a přesto ho vás jeho chuť ohromí.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Cuketu si omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme chvíli vypotit. Vodu slijeme.
  2. V hrnci si rozehřejeme trochu oleje, vložíme 1 cibuli nakrájenou na drobno a necháme zesklovatět.
  3. Vsypeme nastrouhanou cuketu, restujeme dokud nám cuketa nezměkne. Nejlépe ji nechat na skus, aby nám křupala. Jak máme hotovo odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  4. Přendáme do mísy, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na drobno nakrájené kapary a všechno koření včetně kečupu, hořčice a worcestrové omáčky. Promícháme a necháme chvíli odležet.
  5. V topinkovači si připravíme topinky. Kdo má raději tak může připravit na sádle či oleji v pánvi.
  6. Topinky potřeme česnekem, navrstvíme tatarák, ozdobíme kolečkami červené cibule.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 167.17 kcal | Protein: 5.74 g | Sacharidy: 29.80 g | z toho cukr: 11.88 g | Tuk: 1.90 g | z toho nas. MK: 0.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3213-cuketovy-tatarak