Cuketové karbanátky

Cuketové karbanátky jsou velmi chutné a pokud je budete dělat v troubě, tak i zdravé.

Jako příloha se hodí jakékoliv brambory, ale u nás je máme nejraději s bramborovou kaší.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cuketu si omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme vypotit zhruba 15 minut.
  2. Přebytečnou vodu slijeme, přimícháme mleté maso, vločky, koření, promícháme a necháme chvíli uležet.
  3. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej a lžící klademe kopečky, které roztáhneme do tvaru karbanátku. Smažíme z obou stran do zlatova.
  5. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši nebo zeleninový salát.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 236.62 kcal | Protein: 23.01 g | Sacharidy: 8.43 g | z toho cukr: 4.38 g | Tuk: 11.92 g | z toho nas. MK: 2.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3212-cuketove-karbanatky