Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou velmi chutné a pokud je budete dělat v troubě, tak i zdravé.
Jako příloha se hodí jakékoliv brambory, ale u nás je máme nejraději s bramborovou kaší.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Cuketu si omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme vypotit zhruba 15 minut.
- Přebytečnou vodu slijeme, přimícháme mleté maso, vločky, koření, promícháme a necháme chvíli uležet.
- Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- V pánvi si rozehřejeme olej a lžící klademe kopečky, které roztáhneme do tvaru karbanátku. Smažíme z obou stran do zlatova.
- Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši nebo zeleninový salát.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 236.62 kcal |
Protein: 23.01 g |
Sacharidy: 8.43 g |
z toho cukr: 4.38 g |
Tuk: 11.92 g |
z toho nas. MK: 2.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3212-cuketove-karbanatky