Čočková polévka s uzeninou

Čočková polévka s uzeninou se může hodit jako hlavní chod a nebo vydatná večeře. Doplnit můžeme o čerstvé pečivo.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku si předem namočíme. Nejlépe večer dáme do hrnce zalijeme studenou vodou a necháme stát přes noc.
  2. Druhý den vodu slijeme, doplníme čistou vodou, vložíme bujón a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej, zpěníme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou klobásu a slaninu. Opečeme.
  4. Zaprášíme moukou, uděláme jíšku a necháme vychladnout.
  5. Jíšku vlijeme do uvařené čočky, promícháme, provaříme a dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
  6. Při podávání zdobíme nakrájeným čerstvým libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 360.91 kcal | Protein: 16.85 g | Sacharidy: 33.25 g | z toho cukr: 2.48 g | Tuk: 15.76 g | z toho nas. MK: 4.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3208-cockova-polevka-s-uzeninou