Pizza ze špaldové mouky

Kdo má rád pizzu může vyzkoušet její zdravější verzi a udělat ji z celozrnné špaldové mouky.

Ingredience (16 x porce)

Na zdobení

Postup přípravy

  1. V robotu si zaděláme na těsto. Vsypeme mouku, sůl, vejce, olej, mléko, droždí a zapneme hnětení. Těsto bude hladké a vláčné.
  2. Hotové těsto si na pomoučeném vále rozválíme na dvě placky.
  3. Potřeme passatou, vmícháme prolisovaný česnek, posypeme oregánem.
  4. Zdobíme šunkou, slaninou, nivou, eidamem a nakonec posypeme nakrájenými olivami.
  5. Přendáme na vymaštěný plech a pečeme při 200 stupních zhruba 15 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 222.68 kcal | Protein: 9.80 g | Sacharidy: 14.72 g | z toho cukr: 1.74 g | Tuk: 13.81 g | z toho nas. MK: 5.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3207-pizza-ze-spaldove-mouky