Zeleninová omáčka s hovězím masem, knedlík

Jemná smetanová omáčka s kousky nastrouhané zeleniny a pažitky. Dobře se hodí s vařeným hovězím masem a knedlíkem.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme.
  2. Rozředíme mlékem na požadovanou hustotu.
  3. Přidáme zeleninu a vaříme zhruba 15 minut. Zjemníme smetanou.
  4. Odstavíme přisypeme na jemno nakrájenou pažitku, osolíme a můžeme přidat vegetu.
  5. Podáváme s vařeným masem a knedlíkem, ale výborná je i s bramborem a vařeným vejcem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,433.09 kcal | Protein: 68.04 g | Sacharidy: 112.95 g | z toho cukr: 21.77 g | Tuk: 78.58 g | z toho nas. MK: 33.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3202-zeleninova-omacka-s-hovezim-masem-knedlik