Uzené kuřecí stehno s česnekem a jablkem, batátové pyré

Pečené uzené stehno chutná skvěle po česneku a jablíčkách. Pro větší pikantnost se peče i s rajčaty a špekem. Jako přílohu můžete použít brambory, kaši nebo třeba zkusit batátové pyré.

Ingredience (4 x porce)

Batátové pyré

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna si opláchneme a ostrým nožem uděláme zářezy.
  2. Oloupeme si česnek, nakrájíme na plátky a vložíme do zářezů. Dáme do pekáče.
  3. Stehna osolíme, posypeme kořením a obložíme nakrájenými rajčaty, cibulí, plátky špeku a plátky jablek. Podlijeme trochou vody a dáme do trouby, pečeme při teplotě 180 stupňů zhruba 60 minut.
  4. Batáty si oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme do měkka. Poté vodu slijeme.
  5. Přidáme máslo a tyčovým mixérem rozšleháme na pyré. Při šlehání přiléváme smetanu podle požadované hustoty. Při podávání můžeme ozdobit pažitkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 842.23 kcal | Protein: 36.62 g | Sacharidy: 52.84 g | z toho cukr: 23.19 g | Tuk: 50.65 g | z toho nas. MK: 18.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3200-uzene-kureci-stehno-s-cesnekem-a-jablkem-batatove-pyre