Patizon plněný mletým masem

Patizon je velmi oblíbená zelenina. Plněný patizon se stává opravdovou pochoutkou, kterou můžete připravit jak v troubě, tak i na grilu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme si pánev a vložíme do ní mleté maso.
  2. Až nám pustí trochu tuku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek.
  3. Směs osolíme, opepříme a vsypeme koření na mleté maso.
  4. Patizony si opláchneme, seřízneme vrchy tak, aby nám zůstali pokličky na přikrytí. Vydlabeme semínka, ty můžeme vyhodit. Poté vydlabeme i zbytek dužiny.
  5. Dužinu nakrájíme na drobné kousky a přidáme na pánev k mletému masu. Dusíme do měkka.
  6. Vydlabané patizony touto směsí naplníme. Vrchy patizonů polijeme olivovým olejem, posypeme kořením na grilovanou zeleninu. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů zhruba 60 minut.
  7. Před dopečením vytáhneme, posypeme maso sýrem a zapečeme. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou, dipem a pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 723.25 kcal | Protein: 32.38 g | Sacharidy: 29.44 g | z toho cukr: 24.32 g | Tuk: 52.01 g | z toho nas. MK: 14.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3198-patizon-plneny-mletym-masem