Hovězí vývar je silná, čirá polévka s výraznou chutí po hovězím mase a zelenině. Výborný je se špaldovým kapáním.
Ingredience (6 x porce)
Špaldové kapání
Postup přípravy
Do tlakového hrnce vložíme opláchnuté hovězí kosti.
Přidáme oloupanou celou cibuli, oloupané stroužky česneku, koření, libeček a zalijeme studenou vodou.
Dáme na plotnu a jak nám začne hrnec syčet, ztlumíme a vaříme na mírném ohni zhruba 1 hodinu.
Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemno.
Až nám z tlakového hrnce vyprchá tlak, tak otevřeme poklici a vývar přecedíme do čistého hrnce.
Vsypeme nastrouhanou zeleninu a přivedeme k varu.
Mezi tím si do hrnku rozklepneme vejce, přidáme mouku, sůl a umícháme tužší těsto. Přes vidličku kapeme do vařícího vývaru a necháme chvíli provařit. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem.
Polévku podáváme s nasekaným čerstvým libečkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 75.85 kcal |
Protein: 3.64 g |
Sacharidy: 12.65 g |
z toho cukr: 4.14 g |
Tuk: 1.11 g |
z toho nas. MK: 0.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3195-hovezi-vyvar-se-spaldovym-kapanim