Hovězí vývar se špaldovým kapáním

Hovězí vývar je silná, čirá polévka s výraznou chutí po hovězím mase a zelenině. Výborný je se špaldovým kapáním.

Ingredience (6 x porce)

Špaldové kapání

Postup přípravy

  1. Do tlakového hrnce vložíme opláchnuté hovězí kosti.
  2. Přidáme oloupanou celou cibuli, oloupané stroužky česneku, koření, libeček a zalijeme studenou vodou.
  3. Dáme na plotnu a jak nám začne hrnec syčet, ztlumíme a vaříme na mírném ohni zhruba 1 hodinu.
  4. Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemno.
  5. Až nám z tlakového hrnce vyprchá tlak, tak otevřeme poklici a vývar přecedíme do čistého hrnce.
  6. Vsypeme nastrouhanou zeleninu a přivedeme k varu.
  7. Mezi tím si do hrnku rozklepneme vejce, přidáme mouku, sůl a umícháme tužší těsto. Přes vidličku kapeme do vařícího vývaru a necháme chvíli provařit. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem.
  8. Polévku podáváme s nasekaným čerstvým libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 75.85 kcal | Protein: 3.64 g | Sacharidy: 12.65 g | z toho cukr: 4.14 g | Tuk: 1.11 g | z toho nas. MK: 0.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3195-hovezi-vyvar-se-spaldovym-kapanim