Vepřové kostky na žampionech a zelenině

Všude kolem máme spousty zeleniny, takže kromě syrového chroupání ji využijeme i při vaření. Zkuste tento recept, určitě si pochutnáte.

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Vložíme očištěnou plec nakrájenou na kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a houbové koření, restujeme.
  2. Zalijeme vývarem a dusíme asi 20 minut.
  3. Poté přidáme žampiony nakrájené na plátky a papriku na proužky. Dále dusíme. Před úplným změknutím masa přidáme cuketu na kostičky a hrst nasekané cibulové natě a zredukujeme šťávu.
  4. Nemusíme zahušťovat, ale pokud chceme hustší sosík, zahustíme troškou rýžové mouky rozmíchané ve vodě a provaříme.
  5. Podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 493.62 kcal | Protein: 37.00 g | Sacharidy: 67.78 g | z toho cukr: 3.32 g | Tuk: 7.11 g | z toho nas. MK: 1.72 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3181-veprove-kostky-na-zampionech-a-zelenine