Vepřové kostky v jemné pepřové omáčce

Šťavnaté kousky masa v jemné omáčce s pepřem, smetanou a sýrem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si opláchneme, nakrájíme na menší kostky. Osolíme a přidáme pepř.
  2. V pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm opečeme ze všech stran tak, aby se nám zatáhlo.
  3. Podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka. Asi 30 minut.
  4. Poklici odděláme, přilijeme smetanu, přidáme tavený sýr a podle chuti můžeme přidat další pepř. Necháme vařit do zhoustnutí.
  5. Podáváme s hranolkami nebo pečenými brambory a můžeme doplnit o čerstvou zeleninu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 431.32 kcal | Protein: 32.06 g | Sacharidy: 1.70 g | z toho cukr: 1.61 g | Tuk: 33.66 g | z toho nas. MK: 15.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3180-veprove-kostky-v-jemne-peprove-omacce