Špagetový salát s tuňákem a řeckým jogurtem

Velký těstovinový salát, který si u nás s oblibou chystáme na výlety do přírody. Dobře nahradí klasický oběd, je vhodné doplnit jej vejcem natvrdo nebo ztraceným vejcem.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Špagety před vařením nalámeme na menší kousky a dáme vařit do vroucí vody se solí. Scedíme a můžeme na cedníku promíchat se lžící oleje. Necháme vychladnout.
  2. Zeleninu nakrájíme na menší kousky, hrášek a kukuřici slijeme z nálevu. Smícháme se špagetami.
  3. V jiné míse promícháme jogurt s kečupem, bazalkou a prolisovaným česnekem. Můžeme ochutit solí a pepřem. Promícháme se salátem. Nakonec přidáme kousky tuňáka.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 222.26 kcal | Protein: 13.82 g | Sacharidy: 33.15 g | z toho cukr: 7.51 g | Tuk: 2.36 g | z toho nas. MK: 0.79 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3177-spagetovy-salat-s-tunakem-a-reckym-jogurtem