Velký těstovinový salát, který si u nás s oblibou chystáme na výlety do přírody. Dobře nahradí klasický oběd, je vhodné doplnit jej vejcem natvrdo nebo ztraceným vejcem.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Špagety před vařením nalámeme na menší kousky a dáme vařit do vroucí vody se solí. Scedíme a můžeme na cedníku promíchat se lžící oleje. Necháme vychladnout.
Zeleninu nakrájíme na menší kousky, hrášek a kukuřici slijeme z nálevu. Smícháme se špagetami.
V jiné míse promícháme jogurt s kečupem, bazalkou a prolisovaným česnekem. Můžeme ochutit solí a pepřem. Promícháme se salátem. Nakonec přidáme kousky tuňáka.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 222.26 kcal |
Protein: 13.82 g |
Sacharidy: 33.15 g |
z toho cukr: 7.51 g |
Tuk: 2.36 g |
z toho nas. MK: 0.79 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3177-spagetovy-salat-s-tunakem-a-reckym-jogurtem