Špagetová dýně s mletým masem

Špagetová dýně má výbornou chuť a vydlabaný střed nahradí přílohu z těstovin nebo brambor. Vyzkoušet můžete nejrůznější náplně, výborná je tradiční náplň z mletého masa a rajčat.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Špagetovou dýni rozkrojíme a očistíme střed. Pokapeme ji olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  2. V míse smícháme mleté maso s kořením a prolisovaným česnekem. Směs také osolíme a opepříme. Promícháme s rajčatovým protlakem a s nadrobno nakrájeným rajčetem.
  3. Směsí naplníme špagetovou dýni a dáme péci zakryté na 180°C. Pečeme asi 40 až 50 minut.
  4. Poté posypeme strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem bez poklice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 923.57 kcal | Protein: 40.59 g | Sacharidy: 46.71 g | z toho cukr: 18.51 g | Tuk: 63.18 g | z toho nas. MK: 20.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3175-spagetova-dyne-s-mletym-masem