Hovězí maso nás obtěžuje dlouhým vařením, proto po něm nesáhneme tak často. A to je velká škoda. Přípravu si můžete usnadnit v tlakovém hrnci a získáte skvělou směs, která se hodí ke špagetám nebo jinému druhu těstovin.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme na drobné kousky. Vezmeme velký hrnec se širokým dnem a rozehřejeme sádlo. Přidáme nasekanou cibuli a kostičky hovězího masa.
Společně restujeme, ochutíme kořením. Jakmile maso lehounce zhnědne, zaléváme vodou nebo vývarem. Přidáme rajčatový protlak.
Snížíme teplotu a dusíme do změknutí hovězího masa. Na poslední půl hodinu vmícháme očištěnou a nakrájenou cuketu. Společně povaříme do změknutí cukety.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 263.04 kcal |
Protein: 26.22 g |
Sacharidy: 6.31 g |
z toho cukr: 4.76 g |
Tuk: 14.46 g |
z toho nas. MK: 8.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3171-hovezi-maso-s-cuketou