Gulášová polévka z patizonu

Máte velkou úrodu patizonů a už nevíte co s nimi? Zkuste si uvařit tuhle rychlou polévku.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej. Do hrnce nasypeme cibuli nakrájenou na kostičky společně s kostičkami slaniny. Restujeme.
  2. Přisypeme papriku, mouku, krátce opečeme a zalijeme vodou. Vložíme bujón a přivedeme k varu.
  3. Oloupaný a vydlabaný patizon si nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Vaříme do změknutí.
  4. Po změknutí odstavíme z plotny, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a podle potřeby osolíme. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 260.20 kcal | Protein: 9.36 g | Sacharidy: 13.15 g | z toho cukr: 7.06 g | Tuk: 18.27 g | z toho nas. MK: 5.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3162-gulasova-polevka-z-patizonu