Játrová paštika s vlašskými ořechy

Jemná paštika z kuřecích jater, která se skvěle hodí na snídani. Podáváme s čerstvým pečivem a džemem z černého rybízu.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. V pánvi si rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku nakrájenou na kousky společně s plátky česneku.
  2. Přidáme na kousky nakrájená játra, opékáme, dokud se nám játra nezatáhnou. Poté přikryjeme poklicí a dusíme do měkka zhruba 30 minut.
  3. Směs osolíme, opepříme, přidáme paštikové koření, smetanu a přendáme do mixéru.
  4. V mixéru mixujeme na požadovanou konzistenci.
  5. Do hotové paštiky vmícháme nasekané ořechy, promícháme, dáme do misky. Přelijeme rozpuštěním máslem a dáme ztuhnout do lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 226.60 kcal | Protein: 9.77 g | Sacharidy: 2.90 g | z toho cukr: 1.35 g | Tuk: 19.61 g | z toho nas. MK: 10.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3160-jatrova-pastika-s-vlasskymi-orechy