Játrová paštika s vlašskými ořechy
Jemná paštika z kuřecích jater, která se skvěle hodí na snídani. Podáváme s čerstvým pečivem a džemem z černého rybízu.
Ingredience (10 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V pánvi si rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku nakrájenou na kousky společně s plátky česneku.
- Přidáme na kousky nakrájená játra, opékáme, dokud se nám játra nezatáhnou. Poté přikryjeme poklicí a dusíme do měkka zhruba 30 minut.
- Směs osolíme, opepříme, přidáme paštikové koření, smetanu a přendáme do mixéru.
- V mixéru mixujeme na požadovanou konzistenci.
- Do hotové paštiky vmícháme nasekané ořechy, promícháme, dáme do misky. Přelijeme rozpuštěním máslem a dáme ztuhnout do lednice.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 226.60 kcal |
Protein: 9.77 g |
Sacharidy: 2.90 g |
z toho cukr: 1.35 g |
Tuk: 19.61 g |
z toho nas. MK: 10.27 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3160-jatrova-pastika-s-vlasskymi-orechy