Žampionový salát se skvěle hodí jako svačinka nebo večeře. Vychlazený chutná skvěle.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Opláchnuté žampiony si nakrájíme na plátky.
V pánvi si rozpustíme máslo, vložíme na půl kolečka nakrájenou cibuli společně s plátky žampionů. Vše orestujeme do změknutí zhruba 10 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Studené žampiony si vložíme do misky, přidáme hořčici, smetanu, majonézu, sůl, pepř, citronovou šťávu a promícháme.
Salát necháme vychladit v lednici. Podáváme s čerstvým pečivem, ozdobené kolečky červené cibule.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 193.52 kcal |
Protein: 4.51 g |
Sacharidy: 9.14 g |
z toho cukr: 4.80 g |
Tuk: 15.36 g |
z toho nas. MK: 4.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3159-zampionovy-salat