Žampionový salát

Žampionový salát se skvěle hodí jako svačinka nebo večeře. Vychlazený chutná skvěle.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Opláchnuté žampiony si nakrájíme na plátky.
  2. V pánvi si rozpustíme máslo, vložíme na půl kolečka nakrájenou cibuli společně s plátky žampionů. Vše orestujeme do změknutí zhruba 10 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  3. Studené žampiony si vložíme do misky, přidáme hořčici, smetanu, majonézu, sůl, pepř, citronovou šťávu a promícháme.
  4. Salát necháme vychladit v lednici. Podáváme s čerstvým pečivem, ozdobené kolečky červené cibule.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 193.53 kcal | Protein: 4.51 g | Sacharidy: 9.14 g | z toho cukr: 4.80 g | Tuk: 15.36 g | z toho nas. MK: 4.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3159-zampionovy-salat