Povidlový dip
Povidlový dip je velmi výrazné chuti, proto se skvěle hodí ke grilovanému masu a sýru.
Ingredience (5 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme máslo a vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli.
- Cibuli necháme zesklovatět, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
- Přidáme povidla, orestujeme, přilijeme víno s rumem.
- Necháme vyvařit na požadovanou hustotu a na konec zjemníme smetanou.
- Osolíme, opepříme, necháme vychladit a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 250.74 kcal |
Protein: 1.29 g |
Sacharidy: 37.23 g |
z toho cukr: 34.49 g |
Tuk: 8.30 g |
z toho nas. MK: 5.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3154-povidlovy-dip