Olivová tapenáda

Tato pasta z oliv se hodí ke každému grilování, ale i jako doplněk k přírodnímu masu. Uložená v lednici ve sklenici nám nějakou dobu vydrží, takže můžeme udělat i větší množství. Čím déle pastu uchováváme v lednici, tím výraznější chuť má.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mixéru vložíme olivy bez nálevu a mixujeme na hrubo.
  2. Přidáme plátky česneku, kapary, ajvar, koření, olivový olej a vše mixujeme na pastu.
  3. Pastu dáme do lednice a necháme vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 115.84 kcal | Protein: 0.60 g | Sacharidy: 2.28 g | z toho cukr: 0.20 g | Tuk: 11.72 g | z toho nas. MK: 1.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3153-olivova-tapenada