Letní osvěžující závin s ovocnou tvarohovou náplní

Závin z kynutého, listového či ještě jiného těsta? Lze jej připravit na mnoho způsobů. Jaký připravujete vy? Já miluji tento osvěžující letní závin s tvarohovou náplní, obohacený o sezónní ovoce, jenž dříve připravovala moje prababička.

Jeho příprava je velice rychlá, což v teplých a parných dnech jistě ocení každá hospodyňka. Těsto nemusí kynout, ani se několikrát překládat. Pouze jej vypracujete z uvedených surovin a ihned naplníte a upečete.

Pojďme na to!

Ingredience (12 x porce)

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme již zmiňované rychlé těsto. Do mísy dáme hladkou mouku s práškem do pečiva a cukrem. Vše společně promícháme. Poté přidáme i mléko, celá vejce a rozpuštěné, avšak vychladlé máslo.
  2. Nyní nám pomohou naše ruce, kterými vypracujeme kompaktní těsto, které se nelepí, nýbrž ani nedrobí.
  3. Těsto rozdělíme na dvě části a každou z nich vyválíme na slabší plát, a sice na ploše posypané moukou, aby se nám těsto nelepilo k pracovní desce.
  4. Náplň není o nic náročnější než příprava těsta. Tvarohy v míse vyšleháme společně s vanilkovým cukrem, čekankovým sirupem či klasickým cukrem a mlékem. Poté do náplně přidáme i nakrájené ovoce, které rozmixujeme ponorným mixérem (trošku ovoce si můžeme schovat na závěr). Ochutnáme a případně i dosladíme dle chuti.
  5. Na rozválené pláty těsta naneseme ovocnou tvarohovou náplň, kterou můžeme posypat kousky ovoce, jenž jsme si dali při krájení bokem.
  6. Záviny zavineme, umístíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 20 - 25 minut. Podávat můžeme s vychlazenou šlehačkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 265.61 kcal | Protein: 9.56 g | Sacharidy: 36.66 g | z toho cukr: 15.22 g | Tuk: 8.49 g | z toho nas. MK: 4.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3150-letni-osvezujici-zavin-s-ovocnou-tvarohovou-naplni