Příjemné letní osvěžení přinášejí nejrůznější domácí limonády. Můžete použít studenou vodu, vodu s ledovou tříští nebo sycenou vodu. Mátová limonáda s datlovým sirupem je osvěžující a jen lehounce nasládlá.
Ingredience (8 x porce)
Na ozdobení
Postup přípravy
Nejprve asi ve 100 ml teplé vody rozmícháme datlový sirup. Poté omyjeme lístky máty, používáme pouze lísky. Množství odpovídá asi 2 až 3 hrstem lístků.
Omyté lístky přidáme k sirupu a vodě, prošleháme tyčovým mixérem. Počkáme až opadne pěna a směs dáme do velkého džbánu. Přidáme vymačkanou citronovou šťávu. Promícháme a džbán zalijeme vodou.
Dáme do lednice na asi 2 hodiny. Poté scedíme a přidáme omytá kolečka citrónu a jednu celou větvičku máty. Můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 15.08 kcal |
Protein: 0.19 g |
Sacharidy: 3.63 g |
z toho cukr: 2.83 g |
Tuk: 0.08 g |
z toho nas. MK: 0.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3148-matova-limonada-slazena-datlovym-sirupem