Melounový sirup

Melounový sirup je velmi osvěžující. Má příjemnou chuť a je vyráběný za studena, takže nám zůstanou zachované i vitamíny jako C, A, B6 a další látky.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Meloun si vypeckujeme, odkrojíme slupku a nakrájíme na malé kostičky, které vložíme do mísy.
  2. Zasypeme cukrem, přidáme kyselinu citrónovou, promícháme a uložíme na 12 hodin do lednice.
  3. Po 12 hodinách, rozmixujeme tyčovým mixérem a šťávu přecedíme přes jemné sítko.
  4. Hotový sirup přelijeme do skleněné lahve a uchováváme v lednici.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 93.38 kcal | Protein: 0.92 g | Sacharidy: 23.22 g | z toho cukr: 21.78 g | Tuk: 0.23 g | z toho nas. MK: 0.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3147-melounovy-sirup