Vaječná omeleta k snídani nemusí být tradiční. Inspirujte se ve slunné Itálii. Tam se do vaječné omelety běžně přidává zelenina, šunka, bylinky nebo nejrůznější druhy sýrů.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Nejprve na másle osmahneme cibulku do zezlátnutí. Nakrájejte ji na menší tenké proužky. Poté přidejte na kostičky nakrájenou šunku. Promíchejte a chvíli restujte. Přidejte hrášek, promíchejte a nechejte prohřát.
Rozklepněte vejce do misky a prošlehejte s bazalkou, oreganem, solí a pepřem. Vlijte do pánve a přiklopte poklicí. Připravujte na mírný stupeň, není třeba frittatu otáčet. Nechte pod poklicí do zezlátnutí okrajů.
Před servírováním přidejte nahoru mozzarellu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 456.76 kcal |
Protein: 35.01 g |
Sacharidy: 9.54 g |
z toho cukr: 5.19 g |
Tuk: 29.45 g |
z toho nas. MK: 15.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3145-frittata-s-hraskem