Frittata s hráškem

Vaječná omeleta k snídani nemusí být tradiční. Inspirujte se ve slunné Itálii. Tam se do vaječné omelety běžně přidává zelenina, šunka, bylinky nebo nejrůznější druhy sýrů.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve na másle osmahneme cibulku do zezlátnutí. Nakrájejte ji na menší tenké proužky. Poté přidejte na kostičky nakrájenou šunku. Promíchejte a chvíli restujte. Přidejte hrášek, promíchejte a nechejte prohřát.
  2. Rozklepněte vejce do misky a prošlehejte s bazalkou, oreganem, solí a pepřem. Vlijte do pánve a přiklopte poklicí. Připravujte na mírný stupeň, není třeba frittatu otáčet. Nechte pod poklicí do zezlátnutí okrajů.
  3. Před servírováním přidejte nahoru mozzarellu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 456.76 kcal | Protein: 35.01 g | Sacharidy: 9.54 g | z toho cukr: 5.19 g | Tuk: 29.45 g | z toho nas. MK: 15.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3145-frittata-s-hraskem