Rychlé vepřové kostky s rajčaty a smetanou

Vepřové maso vyžaduje dlouhou úpravu, aby bylo hezky měkké. Tím spíše, když zvolíte vepřovou pečeni. Při přípravě si pomozte tlakovým hrncem a večeře bude opravdu rychle na stole.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji restovat do tlakového hrnce na olej. Přidejte nakrájené vepřové maso. Okořeňte a promíchejte.
  2. Přidejte krájená rajčata a asi 200 ml vody. Uzavřete hrnec a duste na mírný stupeň 40 až 50 min.
  3. Ke konci vaření si připravte těstoviny a strouhaný sýr. Vypněte, otevřete hrnec a promíchejte se smetanou (už nevařte). Podávejte s těstovinami a strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 672.34 kcal | Protein: 24.91 g | Sacharidy: 8.46 g | z toho cukr: 6.55 g | Tuk: 60.45 g | z toho nas. MK: 21.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3137-rychle-veprove-kostky-s-rajcaty-a-smetanou