Bulgur s kuřecím masem je dobré připravovat ve chvíli, kdy vaříte silný kuřecí vývar. Máte rychle připravené hlavní jídlo. Z vývaru použijete část masa do bulguru a vývarem bulgur podléváte při přípravě.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Bulgur zalijeme částí vývaru a dáme vařit do změknutí. Mezitím si připravíme kuřecí maso, očistíme jej z kostí a nakrájíme na drobné kousky.
Ve woku rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme ji do zezlátnutí. Přidáme kuřecí maso a ochutíme grilovacím kořením (u směsi bez soli ještě osolte). Promíchejte a prohřejte se zeleninou.
Nakonec vmícháme uvařený bulgur a před podáváním posypeme sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 215.05 kcal |
Protein: 17.80 g |
Sacharidy: 14.80 g |
z toho cukr: 0.39 g |
Tuk: 8.94 g |
z toho nas. MK: 4.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3136-jednoduchy-bulgur-s-kurecim-a-zeleninou