Kuřecí stehna na paprikách a lilku

Kuřecí stehna můžete připravit s nejrůznější sezónní zeleninou. Dušená zelenina poté nahradí část tradiční přílohy. Kuře se zeleninou můžete podávat s rýží, bramborami i těstovinami. Na konci pečení zkuste podlít smetanou ke šlehání.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na proužky. Kuřecí stehna opláchneme a posypeme polovinou koření. Solí netřeba šetřit. Do velkého pekáče dáme na dno cibuli a olej, přidáme okořeněná kuřecí stehna kůží dolů. Podlijeme asi 150 ml vody (opravdu naprosté minimum).
  2. Uzavřeme pekáč a pečeme na 160 °C asi 40 minut. Mezitím si očistíme papriky a nakrájíme na proužky, lilky nakrájíme na kolečka.
  3. Otevřeme pekáč, vyjmeme kuřecí stehna. Vložíme zeleninu a důkladně ji okořeníme. Pokud je třeba, opět mírně podlijeme vodou (většinou není třeba).
  4. Na zeleninu dáme zpět kuřecí stehna, kůží nahoru. Pečeme dalších 40 minut. Na konci pečení odklopíme víko, přepneme grilování s cirkulací vzduchu a dopékáme. Po vyjmutí z trouby můžete podlít smetanou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 573.10 kcal | Protein: 33.00 g | Sacharidy: 11.43 g | z toho cukr: 7.84 g | Tuk: 41.58 g | z toho nas. MK: 9.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3135-kureci-stehna-na-paprikach-a-lilku