Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky má lehce pikantní chuť, skvěle zasytí a můžeme ji použít i na chuťovky.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku si propláchneme a dáme vařit. Vaříme zhruba 20 minut, potom scedíme a necháme okapat.
  2. V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, společně s plátky česneku.
  3. Do pánve vsypeme čočku a kurkumu. Zamícháme a odstavíme z plotny. Necháme vychladnout.
  4. Obsah pánve přendáme do mixéru, přidáme vejce na tvrdo, majonézu, sůl, pepř a vše rozmixujeme.
  5. Podáváme s čerstvým pečivem, můžeme ozdobit nasekaným pórkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 218.37 kcal | Protein: 7.42 g | Sacharidy: 12.94 g | z toho cukr: 1.06 g | Tuk: 14.39 g | z toho nas. MK: 2.41 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3132-pomazanka-z-cervene-cocky