Pomazánka z červené čočky
Pomazánka z červené čočky má lehce pikantní chuť, skvěle zasytí a můžeme ji použít i na chuťovky.
Ingredience (5 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Čočku si propláchneme a dáme vařit. Vaříme zhruba 20 minut, potom scedíme a necháme okapat.
- V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, společně s plátky česneku.
- Do pánve vsypeme čočku a kurkumu. Zamícháme a odstavíme z plotny. Necháme vychladnout.
- Obsah pánve přendáme do mixéru, přidáme vejce na tvrdo, majonézu, sůl, pepř a vše rozmixujeme.
- Podáváme s čerstvým pečivem, můžeme ozdobit nasekaným pórkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 218.37 kcal |
Protein: 7.42 g |
Sacharidy: 12.94 g |
z toho cukr: 1.06 g |
Tuk: 14.39 g |
z toho nas. MK: 2.41 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3132-pomazanka-z-cervene-cocky