Olivové chlebové placky

Olivové placky se skvěle hodí jako příloha k zeleninovým salátům nebo grilovanému masu.

Vzhledem k tomu, že nepotřebují kynutí je jejich příprava rychlá.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hnětacího robotu si vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva a celé olivy.
  2. Přidáme olej, jogurt, oregáno a pomocí hnětacího háku uhněteme těsto. Hněteme zhruba 10 minut.
  3. Těsto si vyndáme na pomoučený vál a rozdělíme na 8 dílů.
  4. Z každého dílu vytvarujeme placku o síle 1 cm. Placky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby.
  5. Pečeme 15-20 minut při teplotě 190-200 stupňů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 249.20 kcal | Protein: 7.21 g | Sacharidy: 36.12 g | z toho cukr: 2.41 g | Tuk: 8.51 g | z toho nas. MK: 1.87 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3129-olivove-chlebove-placky