Celozrnný žitný chléb z domácí pekárny

Pokud chcete mít jistotu, že jíte tmavé pečivo, doporučila bych vám si upéct domácí celozrnný žitný chléb. V domácí pekárně to sice zabere trochu času, ale máte to bez práce a výsledek je výborný.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Do pečící formy nalijeme vodu, přidáme psyllium, med, sůl.
  2. Přisypeme mouku, droždí a semínka.
  3. Zapneme program na celozrnné pečivo. Váhu nastavte na 750 gramů a barvu střední nebo tmavou.
  4. Po upečení chleba vyklopíme, vyndáme hnětací metličku a na mřížce necháme vychladnou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 161.87 kcal | Protein: 3.43 g | Sacharidy: 30.01 g | z toho cukr: 1.61 g | Tuk: 2.19 g | z toho nas. MK: 0.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3126-celozrnny-zitny-chleb-z-domaci-pekarny