Pokud chcete mít jistotu, že jíte tmavé pečivo, doporučila bych vám si upéct domácí celozrnný žitný chléb. V domácí pekárně to sice zabere trochu času, ale máte to bez práce a výsledek je výborný.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Do pečící formy nalijeme vodu, přidáme psyllium, med, sůl.
Přisypeme mouku, droždí a semínka.
Zapneme program na celozrnné pečivo. Váhu nastavte na 750 gramů a barvu střední nebo tmavou.
Po upečení chleba vyklopíme, vyndáme hnětací metličku a na mřížce necháme vychladnou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 161.87 kcal |
Protein: 3.43 g |
Sacharidy: 30.01 g |
z toho cukr: 1.61 g |
Tuk: 2.19 g |
z toho nas. MK: 0.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3126-celozrnny-zitny-chleb-z-domaci-pekarny