Pikantní cizrna

Pikantní cizrna se skvěle hodí k pivu a vínu.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu si propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni do změknutí. Zhruba 1 hodinu. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Studenou cizrnu si vložíme do misky, přidáme olej, sůl a ostatní koření. Promícháme.
  3. Na plech si dáme pečící papír a cizrnu na něj rovnoměrně navrstvíme.
  4. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 170 stupňů zhruba 40 minut.
  5. Během pečení několikrát promícháme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 178.06 kcal | Protein: 8.32 g | Sacharidy: 20.69 g | z toho cukr: 4.33 g | Tuk: 5.18 g | z toho nas. MK: 0.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3124-pikantni-cizrna