Stehenní řízky v kefírové marinádě z grilu
Šťavnatá kuřecí stehna jsou perfektním masem na gril. Jejich příprava je rychlá a jsou hezky měkká. V kefírové marinádě nebude maso nikdy vysušené.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Kuřecí stehna vykostíme a necháme vcelku i s kůží. Cibuli částečně rozkrojíme a tyčovým mixérem rozdrtíme na pastu.
- Připravíme si uzavíratelnou nádobu. V ní rozmícháme kefír s protlakem, sójovou omáčkou a kořením. Přidáme cibuli.
- Vložíme plátky kuřecího masa, uzavřeme víko a necháme v lednici nejlépe přes noc.
- Před grilováním mírně posolíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 473.22 kcal |
Protein: 34.94 g |
Sacharidy: 12.46 g |
z toho cukr: 9.73 g |
Tuk: 30.54 g |
z toho nas. MK: 8.62 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3119-stehenni-rizky-v-kefirove-marinade-z-grilu