Chlebová polévka

Chlebovou polévku si většina z nás pamatuje z prázdnin u babičky, ale zkoušeli jste ji někdy uvařit sami?

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si necháme rozpustit máslo a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nastrouhanou zeleninu, kmín, na kostičky nakrájený chleba a společně orestujeme.
  3. Zalijeme zhruba 1,5 litrem vody, přidáme bujón a vaříme zhruba 30 minut.
  4. V hrníčku si rozkvedláme vejce a na konci varu pomalu vlijeme, promícháme až se nám vejce srazí odstavíme z plotny.
  5. Osolíme, opepříme, vsypeme vegetu, přidáme prolisovaný česnek a v dlaních rozmělněnou majoránku.
  6. Při podávání ozdobíme nakrájeným čerstvým libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 144.74 kcal | Protein: 5.14 g | Sacharidy: 14.03 g | z toho cukr: 3.22 g | Tuk: 7.19 g | z toho nas. MK: 3.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3116-chlebova-polevka