Bramborová polévka na kyselo se špaldovou moukou

Bramborová polévka na kyselo se od klasické liší tím, že je v ní použito mléko a ocet. Dokonce ani kořenová zelenina do ní nepatří, ale kdo má rád si ji tam přidá.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli společně s bobkovými listy.
  2. Zaprášíme moukou, chvíli orestujeme a zalijeme vodou.
  3. Vložíme na kostičky nakrájené brambory, houby, bujón a přivedeme k varu.
  4. Necháme provařit zhruba 20 minut. Poté odstavíme ze sporáku, přilijeme mléko, podle chuti osolíme, přidáme vegetu a ocet.
  5. Podáváme s nasekaným čerstvým libečkem nebo petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 315.18 kcal | Protein: 9.17 g | Sacharidy: 45.69 g | z toho cukr: 7.84 g | Tuk: 9.04 g | z toho nas. MK: 2.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3113-bramborova-polevka-na-kyselo-se-spaldovou-moukou