Vepřové nudličky s červeným zelím

Chutný oběd připravený bez mouky a v pomalém hrnci. Vepřové maso je krásně měkké. Jako přílohu zvolte brambory, bramborový knedlík nebo houskový knedlík.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme restovat na olej. Promícháme a přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky.
  2. Ochutíme kmínem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Krátce restujeme, podlijeme vodou a zapínáme pomalé vaření. Vaříme minimálně 3 hodiny.
  3. Na poslední hodinu přidáváme sklenici sterilovaného červeného zelí a vaříme další hodinu nebo 1,5 hodiny.
  4. Nakonec dochutíme znovu solí a pokud je zelí příliš kyselé, osladíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 469.95 kcal | Protein: 24.16 g | Sacharidy: 18.52 g | z toho cukr: 12.99 g | Tuk: 31.25 g | z toho nas. MK: 8.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3112-veprove-nudlicky-s-cervenym-zelim