Snažíte se změnit vaše stravování a vydat se lepší a zdravější cestou, ale občas vás přepadne chuť na nějakou tu dobrotu? Nezapomínejte, že mlsat lze i zdravě.
Pečení bez přidaného cukru se stalo velkým hitem současné doby. Proč tělo zatěžovat zbytečnými cukry, které mu jen škodí? I samotná mouka obsahuje mnoho sacharidů, a proto mnoho z nás hledá alternativy, jak se jí vyhýbat. Tento recept neobsahuje ani přidaný cukr, nýbrž ani žádnou mouku.
Kokos, ovesné vločky a bílý jogurt. To jsou tři základní ingredience, jenž nesmí v této fitness variantě kokosové bublaniny chybět. Těsto obohacují také jablka, čekankový sirup a další zdraví prospěšné suroviny.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
V míse si nejdříve smícháme všechny suché suroviny, a sice drcené ovesné vločky, strouhaný kokos a prášek do pečiva. Uvedené suroviny společně promícháme.
Připravíme si jablka, jenž oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme je k sypké směsi.
Nakonec přidáme do těsta i řecký jogurt, mléko a čekankový sirup. Vše společně důkladně promícháme. Vznikne nám tak akorát husté těsto.
Kompotované, čerstvé či mražené ovoce si dle své libosti nakrájíme na kostičky či plátky a odložíme bokem.
Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe jej nakrájeným ovocem. Drobenku můžeme nahradit nasekanými mandlemi, kterými buchtu na úplný závěr posypeme.
Bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, a sice po dobu zhruba 25 minut. Zda je bublanina hotová, si můžeme ověřit pomocí zapíchnutí špejle do ní.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 300.84 kcal |
Protein: 9.99 g |
Sacharidy: 35.50 g |
z toho cukr: 15.24 g |
Tuk: 9.76 g |
z toho nas. MK: 6.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3108-fitness-kokosova-bublanina-s-ovocem