Fitness kokosová bublanina s ovocem

Snažíte se změnit vaše stravování a vydat se lepší a zdravější cestou, ale občas vás přepadne chuť na nějakou tu dobrotu? Nezapomínejte, že mlsat lze i zdravě.

Pečení bez přidaného cukru se stalo velkým hitem současné doby. Proč tělo zatěžovat zbytečnými cukry, které mu jen škodí? I samotná mouka obsahuje mnoho sacharidů, a proto mnoho z nás hledá alternativy, jak se jí vyhýbat. Tento recept neobsahuje ani přidaný cukr, nýbrž ani žádnou mouku.

Kokos, ovesné vločky a bílý jogurt. To jsou tři základní ingredience, jenž nesmí v této fitness variantě kokosové bublaniny chybět. Těsto obohacují také jablka, čekankový sirup a další zdraví prospěšné suroviny.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse si nejdříve smícháme všechny suché suroviny, a sice drcené ovesné vločky, strouhaný kokos a prášek do pečiva. Uvedené suroviny společně promícháme.
  2. Připravíme si jablka, jenž oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme je k sypké směsi.
  3. Nakonec přidáme do těsta i řecký jogurt, mléko a čekankový sirup. Vše společně důkladně promícháme. Vznikne nám tak akorát husté těsto.
  4. Kompotované, čerstvé či mražené ovoce si dle své libosti nakrájíme na kostičky či plátky a odložíme bokem.
  5. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe jej nakrájeným ovocem. Drobenku můžeme nahradit nasekanými mandlemi, kterými buchtu na úplný závěr posypeme.
  6. Bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, a sice po dobu zhruba 25 minut. Zda je bublanina hotová, si můžeme ověřit pomocí zapíchnutí špejle do ní.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 300.84 kcal | Protein: 9.99 g | Sacharidy: 35.50 g | z toho cukr: 15.24 g | Tuk: 9.76 g | z toho nas. MK: 6.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3108-fitness-kokosova-bublanina-s-ovocem