Buchta s křupavými oříšky a skořicovým nádechem

K nedělní kávě neodmyslitelně patří i nějaký ten lahodný dezert. Připravte si jej podle nového receptu, a sice na buchtu s křupavými oříšky a skořicovým nádechem, která vyniká svou křehkostí a netradiční chutí.

Všeobecně ořechy obsahují zdravé tuky, a proto se jeví jako vhodné pro zdravé mlsání. Navíc jsou také bohatým zdrojem bílkovin.

Ingredience (20 x porce)

Na potření

Na posypání

Postup přípravy

  1. Máslo si necháme předem změknout při pokojové teplotě. Na kostky nakrájené změklé máslo dáme do mísy s cukrem a pomocí mixéru tyto ingredience vyšleháme do pěny.
  2. Do pěny postupně zašleháme i žloutky oddělené od bílků.
  3. A nyní přichází na řadu suché suroviny a mléko. Do připravené směsi postupně přidáme hladkou mouku, mletou skořici, holandské kakao a rozmícháme. Na úplný závěr přiléváme mléko. Jeho množství odhadneme podle hustoty těsta, jenž by mělo jít dobře rozetřít na plech.
  4. Plech si vyložíme pečícím papírem a připravené těsto na něj naneseme a rozetřeme po celém jeho povrchu.
  5. Z bílků, jenž nám zbyly, si vyšleháme tuhý sníh. Tento následně naneseme na těsto rozprostřené na vyloženém plechu.
  6. A nyní vlašské ořechy. Tyto by měly být nakrájené nahrubo, aby udělaly moučník dostatečně křupavý. Celou buchtu posypeme takto připravenými oříšky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba po dobu 20 - 25 minut.
  7. Zda je buchta hotová můžeme vyzkoušet pomocí zapíchnutí špejle do ní.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 378.23 kcal | Protein: 5.43 g | Sacharidy: 31.51 g | z toho cukr: 12.96 g | Tuk: 25.91 g | z toho nas. MK: 11.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3102-buchta-s-krupavymi-orisky-a-skoricovym-nadechem