Kapustová polévka

Výborná polévka připravená na krémovém základu. Můžete rozmixovat tyčovým mixérem na hladkou konzistenci a cizrnu vmíchat nakonec. Hladký krém je oblíbený zejména u dětí. Pro dospělé je vhodnější nakrájet kapustu na tenké nudličky.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Kapustu nakrájíme na menší nudličky, zalejeme vodou a dáme pod pokličku vařit s vegetou. Povaříme do změknutí.
  2. Ve vedlejším hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme mouku. Necháme probublat a mírně zhnědnout, stále mícháme. Zalejeme mlékem a rozmícháme do hladké směsi.
  3. Vmícháme změklou kapustu i s vodou. Nakonec přidáme cizrnu a můžeme dochutit solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 88.08 kcal | Protein: 3.58 g | Sacharidy: 6.67 g | z toho cukr: 2.16 g | Tuk: 4.52 g | z toho nas. MK: 1.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3093-kapustova-polevka