Česnekové fazolky

Jednoduše připravená příloha, kterou můžete servírovat k pečenému masu nebo rybám. Menší porce se hodí společně s bramborovou přílohou nebo rýží, namísto zeleninové oblohy. Vetší porce přílohu spolehlivě nahradí.

Ingredience (2 x porce namísto přílohy)

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme škrabkou na hobliny. Fazolky propláchneme. Pokud použijeme mražené, necháme je chvíli v teplé vodě.
  2. Ve woku rozehřejeme máslo a přidáme mrkev. Fazolky necháme okapat a přidáme k mrkvi.
  3. Promícháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Za stálého míchání restujeme do změknutí.
  4. Pokud je třeba podlít vodou, použijte jen minimální množství.

Nutriční hodnoty (1 x porce namísto přílohy)

Energ. hodnota: 254.38 kcal | Protein: 4.79 g | Sacharidy: 17.15 g | z toho cukr: 11.54 g | Tuk: 16.92 g | z toho nas. MK: 10.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3087-cesnekove-fazolky