Špaldová kapustová polévka
Zdravější verze kapustové polévky, kterou ani nepoznáte. Polévka je zahuštěná celozrnnou špaldovou moukou.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej a vložíme do něj cibulku na kostičky, kapustu nakrájenou na proužky a restujeme.
- Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na kostky nakrájené brambory, chvíli orestujeme a zalijeme vývarem.
- V hrníčku si rozmícháme mouku s vodou na hladké těstíčko.
- Vlijeme do vařící polévky a necháme provařit zhruba 25 minut.
- Odstavíme polévku z plotny, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
- Při podávání ozdobíme nakrájeným libečkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 358.14 kcal |
Protein: 11.32 g |
Sacharidy: 38.13 g |
z toho cukr: 3.24 g |
Tuk: 15.25 g |
z toho nas. MK: 3.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3077-spaldova-kapustova-polevka