Špaldová kapustová polévka

Zdravější verze kapustové polévky, kterou ani nepoznáte. Polévka je zahuštěná celozrnnou špaldovou moukou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a vložíme do něj cibulku na kostičky, kapustu nakrájenou na proužky a restujeme.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na kostky nakrájené brambory, chvíli orestujeme a zalijeme vývarem.
  3. V hrníčku si rozmícháme mouku s vodou na hladké těstíčko.
  4. Vlijeme do vařící polévky a necháme provařit zhruba 25 minut.
  5. Odstavíme polévku z plotny, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
  6. Při podávání ozdobíme nakrájeným libečkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 358.14 kcal | Protein: 11.32 g | Sacharidy: 38.13 g | z toho cukr: 3.24 g | Tuk: 15.25 g | z toho nas. MK: 3.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3077-spaldova-kapustova-polevka