Špenátové noky s pečeným vepřovým masem

Noky jsou velmi jednoduché na přípravu. Stačí smíchat s listovým špenátem, smetanou a doplnit pečeným masem.

Ingredience (3 x porce)

Pečené maso

Postup přípravy

  1. Opláchneme si maso a nakrájíme na menší kostky.
  2. Vložíme do pekáče, přidáme sůl, pepř, kmín, papriku, prolisovaný česnek, na kousky nakrájenou cibuli, trochu oleje a dobře promícháme.
  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka, zhruba jednu hodinu. Během pečení maso podléváme.
  4. Gnocci vsypeme do vařící osolené vody, krátce povaříme a scedíme.
  5. Na pánev si dáme trochu oleje, orestujeme na něm nakrájenou cibuli na kostičky, stačí jen krátce a vložíme opláchnutý špenát.
  6. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a vsypeme uvařené gnocci. Vaříme do zhoustnutí.
  7. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 690.04 kcal | Protein: 40.99 g | Sacharidy: 36.07 g | z toho cukr: 6.91 g | Tuk: 41.95 g | z toho nas. MK: 23.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3073-spenatove-noky-s-pecenym-veprovym-masem