Špenátové noky s pečeným vepřovým masem
Noky jsou velmi jednoduché na přípravu. Stačí smíchat s listovým špenátem, smetanou a doplnit pečeným masem.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Pečené maso
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Opláchneme si maso a nakrájíme na menší kostky.
- Vložíme do pekáče, přidáme sůl, pepř, kmín, papriku, prolisovaný česnek, na kousky nakrájenou cibuli, trochu oleje a dobře promícháme.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka, zhruba jednu hodinu. Během pečení maso podléváme.
- Gnocci vsypeme do vařící osolené vody, krátce povaříme a scedíme.
- Na pánev si dáme trochu oleje, orestujeme na něm nakrájenou cibuli na kostičky, stačí jen krátce a vložíme opláchnutý špenát.
- Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a vsypeme uvařené gnocci. Vaříme do zhoustnutí.
- Můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 690.04 kcal |
Protein: 40.99 g |
Sacharidy: 36.07 g |
z toho cukr: 6.91 g |
Tuk: 41.95 g |
z toho nas. MK: 23.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3073-spenatove-noky-s-pecenym-veprovym-masem