Polévka s červenou čočkou a smetanou

Velmi chutná polévka s krémovou konzistencí. Červená čočka je rychle uvařená a v této polévce chutná i dětem, které občas luštěniny odmítají.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme mouku. Promícháme a jakmile začne lehounce hnědnout zalijeme větším množstvím vody. Důkladně promícháme základ, přidáme bujón.
  3. Přivedeme k varu a přidáme brambory a čočku. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  4. Vaříme do změknutí, stále promícháváme. Na konci vaření přidáme rozetřenou majoránku.
  5. Vypneme a vmícháme smetanu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 356.66 kcal | Protein: 8.33 g | Sacharidy: 34.75 g | z toho cukr: 2.28 g | Tuk: 19.03 g | z toho nas. MK: 10.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3064-polevka-s-cervenou-cockou-a-smetanou