Kváskové housky dají trošku zabrat, ale připravují se ve velkém množství, kdy část může putovat do mrazáku a být k dispozici na snídaně po celý týden.
Ingredience (30 x porce)
Těsto
Postup přípravy
Večer smícháme kvásek s žitnou moukou a vodou. Necháme na teplém místě přes noc.
Ráno odebereme lžíci kvásku na další použití a připravíme těsto.
Do rozkvasu přidáme mouky, sůl, cukr, kmín a semínka. Začneme opatrně míchat a přiléváme vodu. Vody spíše méně. Těsto bude hodně hutné a lepivé.
Necháme kynout asi 6 hodin. Poté hodně podsypeme vál žitnou moukou a chystáme si hromádky do dlaně.
Skládáme na plech s pečícím a papírem a necháme znovu vykynout. Těsto vám nesmí udělat na plechu placky (dali jste mnoho vody). Hezky vykyne na kopeček.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C na spodní ohřev.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 83.65 kcal |
Protein: 1.96 g |
Sacharidy: 16.09 g |
z toho cukr: 1.59 g |
Tuk: 1.04 g |
z toho nas. MK: 0.09 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3062-housky-z-zitne-a-spaldove-mouky