Housky z žitné a špaldové mouky

Kváskové housky dají trošku zabrat, ale připravují se ve velkém množství, kdy část může putovat do mrazáku a být k dispozici na snídaně po celý týden.

Ingredience (30 x porce)

Těsto

Postup přípravy

  1. Večer smícháme kvásek s žitnou moukou a vodou. Necháme na teplém místě přes noc.
  2. Ráno odebereme lžíci kvásku na další použití a připravíme těsto.
  3. Do rozkvasu přidáme mouky, sůl, cukr, kmín a semínka. Začneme opatrně míchat a přiléváme vodu. Vody spíše méně. Těsto bude hodně hutné a lepivé.
  4. Necháme kynout asi 6 hodin. Poté hodně podsypeme vál žitnou moukou a chystáme si hromádky do dlaně.
  5. Skládáme na plech s pečícím a papírem a necháme znovu vykynout. Těsto vám nesmí udělat na plechu placky (dali jste mnoho vody). Hezky vykyne na kopeček.
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C na spodní ohřev.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 83.65 kcal | Protein: 1.96 g | Sacharidy: 16.09 g | z toho cukr: 1.59 g | Tuk: 1.04 g | z toho nas. MK: 0.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3062-housky-z-zitne-a-spaldove-mouky