Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a červenou čočkou

Rychle připravená, a přitom velmi chutná zeleninová polévka. Není zahuštěná moukou, proto se hodí i jako lehká večeře. Červená čočka je do polévek výborná a nepotřebuje žádné namáčení předem.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci orestujeme ovesné vločky na sádle. Zalijeme vodou, přidáme bujón, mraženou zeleninu. Vmícháme červenou čočku, bobkový list a prolisované česneky.
  2. Pomalu přivádíme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory.
  3. Vaříme na mírném varu do změknutí brambor. Nakonec dochutíme solí, pepřem a rozetřenou majoránkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 182.87 kcal | Protein: 6.11 g | Sacharidy: 24.17 g | z toho cukr: 0.81 g | Tuk: 5.58 g | z toho nas. MK: 2.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3052-zeleninova-polevka-s-ovesnymi-vlockami-a-cervenou-cockou